Mama Mojo

Äitiys on yhtä rallia - töyssyjä riittää ja kurveissa hirvittää

Ei kai vauvaperheen arjen tällaista pitänyt olla? Mies rassaa autoja rallivarikolla ja anoppi avautuu Skyperuudulla asuntovaunun nurkassa. Vähemmästäkin voi mamma menettää mojonsa.

Klaukkala-romaanista tuttu Julia on asettunut aloilleen nuoruudenrakkautensa Timpan kanssa. Kun esikoisen syntymän aikoihin osuu Timpan unelmien työkeikka rallikisan mekaanikkona, Julia löytää itsensä viettämästä vauvakesää asunto vaunussa kisa-alueella. Onko vintage-glamour vaihtunut lopullisesti maitoläikkäiseen kauhtanaan? Missä välissä äitiydestä oikein oli tarkoitus nauttia? Ja voiko vastuullinen äiti nukuttaa lapsen helikopterissa?

Julkaisuaika: 2014
329 sivua / 128 x 190 mm

Halusin kirjoittaa kirjan äidiksi kasvamisesta, siitä millaista rallia vauvavuosi on, miten vauvan syntymä synnyttää perheen, äidin ja isän, miten se muuttaa tapaa katsoa maailmaa, se ei tapahdu hetkessä eikä se ihan kivutonta ole, mutta hyvien asioiden eteen kannattaa taistella!

"Mama Mojoa kirjoittaessani tilanteeni oli hyvin erilainen kuin kahden muun kirjan kanssa. Siinä missä aikaisempien kirjojen käsikirjoituksia päivätyön oheella, pääsääntöisesti iltaisin ja öisin, oli minusta tullut parissa vuodessa montaa eri projektia pyörittävä kirjailija-tuottaja-esiintyjä. Se tarkoitti sitä että matkustin ympäriinsä esiintymässä, annoin haastatteluita, esiinnyin televisio-ohjelmissa ja kaiken aikaa kirjoitin uutta kirjaa, mojo oli koetuksella ja välillä mietin miten moneen osaan on mahdollista jakautua päivän aikana, mutta toisaalta sitähän äitiys on, ajan jakamista, suunnitelmista luopumista, muihin tukeutumista ja hetkessä elämistä!