Miten löytää tie luovuuden lähteille?

Työurani luovalla alalla on kestänyt noin 27 vuotta. Aloitin nuorena ja olen oppinut paljon. Olen saanut elää hyviä hetkiä, kokea onnistumisen huumaa, häpeää epäonnistumisista ja lamaannuttavia ei-luovia kausia, jotka kestävät aina liian pitkään. Silloin kun lyyti ei kirjoita, on aikaa pohdiskella kaikenlaista. Missä se luovuus luuraa? Miten saisin itseni taas vauhtiin? Auttaisi jos ei hävettäisi niin paljon! Jokainen jumiin jämähtänyt tietää, että liike on lääkettä. Ainakin täytyy liikahtaa kohti lääkettä tarjoavaa tahoa.

Minä liikahdin kohti tunneterapian opintoja. Aloitin tunnemaalaamisen kurssit aluksi omana terapiana, ajattelin, että tuskin siitä haittaakaan on, jos pari kertaa kuussa suttaa väreillä. Ei mennyt kuin kuukausi, niin tiesin, että tästä minun täytyy tietää kaikki! Ryhdyin opiskelemaan tunnetaideohjaajaksi. Tunneprosessi käynnistyi välittömästi, ja kirjoittamista lukinneet tuntemukset purkautuivat paperille. Olin taas omassa energiassani, ammensin elämänilosta ja valosta ja kirjoitin neljännen romaanini, enkelienergiaa pursuavan Puppiduun, vapautuneena ja elämänilon taikapölyä hengittäen!

Olen täysin vakuuttunut siitä, etten olisi pystynyt kirjoittamaan enää riviäkään ilman tukoksia avanneita harjoituksia. Luovuutta ruokkivat kirjoittamiskurssini on koostettu siten, että jokainen kurssilainen pääsee kiinni luovuutta jarruttaviin tukoksiin.

Kautta kirjoittajan tieni, alkaen koulun ensiluokilta, minua on tukenut ja kommenteillaan opastanut ihanien ihmisten muodostama joukko. Äidinkielenopettaja, joukko luovan kirjoittamisen ohjaajia, lukematon määrä kirjailijoita, vielä isompi joukko lukijoita, kustannustoimittaja, äiti ja isä, puolisoni ja perheeni. Kerta toisensa jälkeen he ovat ojentaneet minulle kynän: ”Ei se muulla lähde kuin kirjoittamalla.” On minun vuoroni ojentaa kynä.


Tässä valikoima kursseja, toivon että löydät etsimäsi! Kurssien hinnat vaihtelevat niiden keston ja tarvittavien kurssimodulien määrästä, kurssipäivän hinta riippuu opetustuntien määrästä, kurssikokonaisuuksista ja tavoitteista. Esimerkiksi 4 tunnin luovan kirjoittamisen kurssi n.150 -220 €. Päivitän ja tarkennan kurssien sisältöjä ja tuotan erilaisia paketteja sitä mukaa kun ehdin! Hinnoitteluni perustuu kuitenkin nk. alan suositushintoihin, eli ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään yhdessä mikä sopisi parhaiten tarpeisiisi!


Tunnetyökalusi on luovan kirjoittamisen kurssi, jossa tunteillaan huolella!

Se, mikä ottaa pattiin, voi olla tärkein pääomasi! Tunteiden merkitys ja käsittelytaidot ovat tärkeässä roolissa kirjoittajan työssä. Tarina kerrallaan itsetuntemus kasvaa, ja omien tuntemuksien rehellinen ja avoin tutkailu nousee yhä tärkeämmäksi. Käytämme tunteiden kuljetusta tarinankerronnan välineenä ja teemme intuitiivisia kirjoitusharjoituksia, joiden avulla tunteiden dynamiikka tulee tutuksi ja muuttuu työkaluksi kirjoittajalle.

Oppilaspalaute; Joidenkin seurassa kasvaa itsensä kokoiseksi kirjoittajaksi ja näkee valoa sielläkin, missä ennen oli pimeää ja varjoista. Laura Paloheimo on juuri sellainen opettaja. Hän oli läsnä, avoin ja otti jokaisen tekstin vakavasti käsittelyyn. Laura antoi palautetta tekstin ehdoilla. Hän rohkaisi kirjoittamisen tielle. Menisin milloin tahansa uudelleen Lauran opetukseen. Siellä läikkyi ilo, valo ja herkkyys. -Karoliina


Älä siirrä huomiseen unelmaasi tarinoidesi tallentamisesta. Aloita tänään! Sana kerrallaan. Alusta. Niin kaikki muutkin tekevät. Joka päivä. Tee tästä päivästä päivä jolloin aloitat! Oletko valmis?

Oppilaspalaute: "

Olin niin innoissani, että en meinannut pysyä nahoissani. Se johtui Lauran
heittäytymisestä koko sydämellään käsiteltävään aiheeseen. Kurssilla
sukellettiin syvälle sellaisiin tunteisiin kuten häpeä, pelko, syyllisyys ja
rakkaus. Opettajan vankka ihmistuntemus ja ammattitaito takasivat sen, että
käteen jäi runsaasti aineksia, joilla jatkaa oman tekstinsä kanssa eteenpäin
kurssin jälkeenkin. " Kati-AnnikaKupletin juoni!-kurssi

Käsikirjoitus on hyvällä mallilla, mutta mistä se oikein kertoo? Pari päivää kestävä kurssi, jossa pureudutaan tarinankerronnan saloihin. Luvassa on runsaasti havainnollistavia esimerkkejä, tehokkaita harjoituksia ja tarinan rakenteiden heiluttelua. Kurssin aikana tehdään synopsis, jonka pohjalta laaditaan lukusuunnitelmat ja juonisuunnitelmat. Teemme erilaisia harjoituksia ja avaamme erilaisten juonivaihtoehtojen kuljetusta romaanin sisällä.

”Monet oppilaat kertoivat minulle, että Lauran innostunut ja heittäytyvä ote auttoi heitä löytämään uusia keinoja käsitellä tunteita luovan kirjoittamisen opiskelussa. ” Piritta Maavuori Laajasalon opiston uuden kirjoittajakoulutuksen vastaava tuottaja


Kirjoittamisen ohjaajana haluan kuljettaa jokaisen kurssilaisen itseensä. Mikä voisikaan olla parempi tila kun kevyesti virtaava flow-tila?


Tunne tarinasi! -kurssi, kesto 5 h x 2 opiskelupäivää tai viikonloppu.

Tunne tarinasi, tiedä kuka olet. Mistä tulet, minne olet matkalla? Kirjoita itsesi auki, kirjoita läpikotaisin, sisään ja ulos. Kuori vuosirenkaita, kuori naamioita, kuori kaikkia niitä kerroksia joita itsesi suojana vielä kannat. Omia henkilökohtaisia tarinoita ei tarvitse lukea ääneen muille, sinulla on lupa pitää kaikki itselläsi, harjoitukset ovat Sinua varten.

Pienryhmä tai henkilökohtainen ohjaus. Alustuksia, puheita, erilaisia kasvu- ja tunneteemoja. Kirjoitusharjoituksia. Kurssin tavoitteena on koota omasta elämästä tarina.

Valmennuspalaute Laura on aivan loistava mentori! Olen haaveillut kirjoittamisesta niin kauan kuin muistan, tarinaa on vaikka miten paljon mutta minulla ei ole ollut aavistustakaan miten lähtisin liikkeelle! Pääsin vihdoinkin käsiksi kirjoittamisen prosessiin ja tekstiä syntyy viikko viikolta enemmän! Maija

Jokainen meistä elää tarinaansa tässä hetkessä. Kirjoitat omaa tarinaasi valinnoillasi ja ajatuksillasi. Tiedät mistä tulet. Tiedät mihin menet, kun tiedät kuka olet juuri nyt tällä hetkellä. Kirjoittaminen on avain itseen. Minulla on kimppu avaimia. Koska aloitetaan?

Ota yhteyttä; info@laurapaloheimo.com ja kerron lisää !


”Sinun pitäisi kirjoittaa kirja.”-kurssi. Kirjoita sitten! Henkilökohtainen kirjoittamisen mentorointipaketti.

Kurssin kuvaus: Jokaisella meistä on tarina kerrottavana, ja niitä olisi mukavaa jakaa muillekin, mutta miten päästä alkuun? Tarinapaketti on mentorointiohjelma, jonka avulla pääset kirjoittamisen prosessiin kiinni. Luvassa on runsaasti harjoituksia, tapaamisia ja palaute- ja valmennuskeskusteluita joko Skypessa tai kasvotusten. Prosessi kehittyy ja kasvaa kirjoittajan tarpeiden mukaan. Sisältö koostuu tarinanosien pyörittelystä, tunnelmien makustelusta, irrottelusta ja etsimisestä. Luovan kirjoittamisen prosessi aukeaa sinulle erilaisten harjoitustehtävien avulla.


Ai missä olen opiskellut itse? Kirjoittamista ja mediakäsikirjoittamisen opintoja: Kriittinen Korkeakoulu kirjoittajakoulutus, Oriveden Opiston kirjoittajaopisto, Teak /Avoin Draamapaja, TAIK/ AVOIN elokuvakäsikirjoittamisen ja elokuvakäsikirjoituksen analysointi kurssit. Media-assistentti tutkinnon myötä suoritin runsaasti erilaisia mediakäsikirjoittamisen ja tekstien ja journalistiikan analysointikursseja. Tällä hetkellä opiskelen tunnetaideohjaajaksi.