Kirjoituskurssit

Kukat kukoistavat, kun niitä kastellaan. Meissä jokaisessa on valtava määrä potentiaalia, ja haluan olla omalta osaltani yksi heistä joka auttaa toista löytämään itsestään kirjoittajan. Jos haluat solahtaa luovuutesi lähteille, klikkaa itsesi kotisivujeni välilehdelle Luovan kirjoittamisen kurssit.

Miten löytää tie luovuuden lähteille?

Työurani luovalla alalla on kestänyt yli 30 vuotta. Aloitin nuorena ja olen oppinut paljon. Olen saanut elää hyviä hetkiä, kokea onnistumisen huumaa, häpeää epäonnistumisista ja lamaannuttavia ei-luovia kausia, jotka kestävät aina liian pitkään. Silloin kun lyyti ei kirjoita, on aikaa pohdiskella kaikenlaista. Missä se luovuus luuraa? Miten saisin itseni taas vauhtiin? Auttaisi jos ei hävettäisi niin paljon!

Jokainen jumiin jämähtänyt tietää, että liike on lääkettä. Ainakin täytyy liikahtaa kohti lääkettä tarjoavaa tahoa.


Viestintätoimisto Joy & Order

Työskentelen myös viestintätoimisto Joy & Orderin iloisessa joukossa, koska elämä tätien kanssa on vaan kivempaa!

Yrityksille suunnatut kirjoituskurssini löydät tästä osoitteesta;


© Joni Pesäkivi

Luovuutta ruokkivat kirjoittamiskurssini on koostettu siten, että jokainen kurssilainen pääsee kiinni luovuutta jarruttaviin tukoksiin.

Kautta kirjoittajan tieni, alkaen koulun ensiluokilta, minua on tukenut ja kommenteillaan opastanut ihanien ihmisten muodostama joukko. Äidinkielenopettaja, joukko luovan kirjoittamisen ohjaajia, lukematon määrä kirjailijoita, vielä isompi joukko lukijoita, kustannustoimittaja, äiti ja isä, puolisoni ja perheeni. Kerta toisensa jälkeen he ovat ojentaneet minulle kynän: ”Ei se muulla lähde kuin kirjoittamalla.” On minun vuoroni ojentaa kynä. Tässä valikoima kursseja, toivon että löydät etsimäsi!

Tunnetyökalusi

on luovan kirjoittamisen kurssi, jossa tunteillaan huolella!

Se, mikä ottaa pattiin, voi olla tärkein pääomasi! Tunteiden merkitys ja käsittelytaidot ovat tärkeässä roolissa kirjoittajan työssä. Tarina kerrallaan itsetuntemus kasvaa, ja omien tuntemuksien rehellinen ja avoin tutkailu nousee yhä tärkeämmäksi.

Käytämme tunteiden kuljetusta tarinankerronnan välineenä ja teemme intuitiivisia kirjoitusharjoituksia, joiden avulla tunteiden dynamiikka tulee tutuksi ja muuttuu työkaluksi kirjoittajalle.

Joidenkin seurassa kasvaa itsensä kokoiseksi kirjoittajaksi ja näkee valoa sielläkin, missä ennen oli pimeää ja varjoista. Laura Paloheimo on juuri sellainen opettaja. Hän oli läsnä, avoin ja otti jokaisen tekstin vakavasti käsittelyyn. Laura antoi palautetta tekstin ehdoilla. Hän rohkaisi kirjoittamisen tielle. Menisin milloin tahansa uudelleen Lauran opetukseen. Siellä läikkyi ilo,valo ja herkkyys.
-Karoliina

Älä siirrä huomiseen unelmaasi tarinoidesi tallentamisesta. Aloita tänään! Sana kerrallaan. Alusta. Niin kaikki muutkin tekevät. Joka päivä. Tee tästä päivästä päivä jolloin aloitat! Oletko valmis?

Juonen koukut

Käsikirjoitus on hyvällä mallilla, mutta mistä se oikein kertoo? Pari päivää kestävä kurssi, jossa pureudutaan tarinankerronnan saloihin. Luvassa on runsaasti havainnollistavia esimerkkejä, tehokkaita harjoituksia ja tarinan rakenteiden heiluttelua. Kurssin aikana tehdään synopsis, jonka pohjalta laaditaan lukusuunnitelmat ja juonisuunnitelmat. Teemme erilaisia harjoituksia ja avaamme erilaisten juonivaihtoehtojen kuljetusta romaanin sisällä.


”Ohjaaja oli innostava ja ammattitaitoinen. Mahtava kurssi, mutta ihan liian lyhyt! Ehdottomasti Laura

Paloheimolta lisää kursseja! Lauran opetus on innostavaa.”

Juonen koukut –kurssi on ollut Helsingintyöväenopiston viikonloppukursseista vuodesta 2017 alkaen yksi suosituimpia.

Kokonaisarvosana kurssille on opiskelijapalautteiden mukaan 4 – 5 (asteikko 1 –5).


”Monet oppilaat kertoivat minulle, että Lauran innostunut ja heittäytyvä ote auttoi heitä löytämään uusia keinoja käsitellä tunteita luovan kirjoittamisen opiskelussa. ”

Piritta Maavuori, Laajasalon opiston uuden kirjoittajakoulutuksen vastaava tuottaja

” Mainio kurssi! Sain hyviä niksejä, työkaluja ja inspiraatiota omaan kirjoittamiseeni. Opettaja on innostava, kannustava ja osaava. Kurssilla oli hyvä ja tehokas meininki.” –Milla.

Kirjoittamisen ohjaajana haluan kuljettaa jokaisen kurssilaisen itseensä. Mikä voisikaan olla parempi tila kun kevyesti virtaava flow-tila?

Täällä hetkellä ohjaan erilaisia juonipajoja mm. Helsingin Työväenopistossa ja Vantaan Sanataidekoulussa:

Vantaan Sanataidekoulu

Perinteisen luovan kirjoittamisen ohjaamisen lisäksi, ohjaan myös allamainittuja kursseja. Suunnittelen kurssisisällöt aina opiskelijoiden tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi, kysy rohkeasti lisää!

Tunne tarinasi!

Tunne tarinasi, tiedä kuka olet. Mistä tulet, minne olet matkalla? Kirjoita itsesi auki, kirjoita läpikotaisin, sisään ja ulos. Kuori vuosirenkaita, kuori naamioita, kuori kaikkia niitä kerroksia joita itsesi suojana vielä kannat. Omia henkilökohtaisia tarinoita ei tarvitse lukea ääneen muille, sinulla on lupa pitää kaikki itselläsi, harjoitukset ovat Sinua varten.

Pienryhmä tai henkilökohtainen ohjaus. Alustuksia, puheita, erilaisia kasvu- ja tunneteemoja. Kirjoitusharjoituksia. Kurssin tavoitteena on koota omasta elämästä tarina.

”Laura on aivan loistava mentori! Olen haaveillut kirjoittamisesta niin kauan kuin muistan, tarinaa on vaikka miten paljon mutta minulla ei ole ollut aavistustakaan miten lähtisin liikkeelle! Pääsin vihdoinkin käsiksi kirjoittamisen prosessiin ja tekstiä syntyy viikko viikolta enemmän!”

Maija

Jokainen meistä elää tarinaansa tässä hetkessä. Kirjoitat omaa tarinaasi valinnoillasi ja ajatuksillasi. Tiedät mistä tulet. Tiedät mihin menet, kun tiedät kuka olet juuri nyt tällä hetkellä.

Kirjoittaminen on avain itseen. Minulla on kimppu avaimia. Koska aloitetaan?

”Sinun pitäisi kirjoittaa kirja.” Kirjoita sitten!

Henkilökohtainen kirjoittamisen mentorointipaketti.

Kurssin kuvaus: Jokaisella meistä on tarina kerrottavana, ja niitä olisi mukavaa jakaa muillekin, mutta miten päästä alkuun? Tarinapaketti on mentorointiohjelma, jonka avulla pääset kirjoittamisen prosessiin kiinni. Luvassa on runsaasti harjoituksia, tapaamisia ja palaute- ja valmennuskeskusteluita kasvotusten tai meilitse.

Prosessi kehittyy ja kasvaa kirjoittajan tarpeiden mukaan. Sisältö koostuu tarinanosien pyörittelystä,tunnelmien makustelusta, irrottelusta ja etsimisestä. Luovan kirjoittamisen prosessi aukeaa sinulle erilaisten harjoitustehtävien avulla.

Ota yhteyttä kerron lisää!

info@laurapaloheimo.com